Gode råd om kattegrus

Hvis du har en ”inde-kat” er det vigtigt, at du lærer din kat at bruge kattebakken. Den skal selvfølgelig være fyldt med kattegrus – men typen af kattegrus afhænger faktisk af din kat. Læs derfor gode råd til at vælge det rette kattegrus, og hvordan du effektivt lærer din kat at bruge kattebakken.

Hold bakken ren

En kat er et meget renligt dyr, og går derfor meget op i selv at være renlig. Dette gælder selvfølgelig også dens omgivelser. Derfor er det meget vigtigt, at din kat oplever kattebakken som et rent sted, hvis du skal lære katten at anvende den. Derfor skal bakken og kattegruset rengøres og skiftes, når der er behov for det.

Dertil skal der også bruges et tykt lag grus for, at det virker optimalt for dig og din kat. Heldigvis er det ganske let at holde den ren; fjern klumper af afføring væk en gang om dagen og fyld ligeledes op med lidt nyt kattegrus. Faktisk kan det være nok at rengøre bakken og fylde op med nyt grys 1-2 gange om måneden. Du kan finde billigt kattegrus her.

Katten skal vælge gruset

Det kan lyde mærkeligt, men forskellige katte foretrækker forskellige typer grus. Derfor er det bedst at prøve sig stille og roligt frem. Du kan derfor vælge at starte med kattegrus i den billige ende, og derfra lade katten vælge det, den bedst kan lide. Du er ikke i tvivl, for så benytter den bakken flittigt. Hvis du dog har flere katte i hustanden, kan det være nødvendigt at bruge forskelligt grus i bakkerne, da de ikke nødvendigvis kan lide samme slags.

NB: HUSK at vaske hænder, når du har været i kontakt grus til katte. Der kan være heftige bakterier ved, som absolut ikke er godt for helbredet.

Forresten kan du finde masser af lækkerier og sjov til katte hos Olivers.dk!