De fleste katteejere er klar over, at det koster penge at have et kæledyr, og en kat er naturligvis ingen undtagelse fra denne regel. En kat kan give familien masser af glade stunder, så derfor betaler vi gerne for, at vores kat i hjemmet har gode vilkår og trives. En kat stiller ikke mange krav til jer udover kattemad og vand, men naturligvis skal I også sørge for visse forhold er i orden såsom rengøring af kattebakken, vaccinationer, regelmæssig vask af katten, samt I leger med den engang imellem. Af udstyr til din kat har du især brug for:

  • En kattebakke
  • En transportboks
  • En vandskål
  • En madskål
  • Et halsbånd med tilhørende snor
  • Diverse kattelegetøj herunder et kradsetræ

Derfor er det nødvendigt med et kradsetræ

Det værste du kan gøre, når du får fat i en kat, er at glemme at få fat i et kradsetræ. Du vil hurtigt erfare, at din elskede kat er et lille rovdyr, selvom den jo umiddelbart spinder og virker sød med sine bløde poter. Katte kan nemlig rigtig godt lide at hvæsse deres kløer og gøre sig klar til jagt, også selvom jagten kun består af at nedlægge garnnøgler og tøjdyr.

Din kat vil desværre også forsøge at hvæsse sine skarpe kløer på dine værdifulde møbler, og det kan nemt koste mere end tusind kr. at få gode møbler ombetrukket eller omlakeret, når skaden først er sket. Ved at købe et kradsetræ til få hundrede kroner. kan du effektivt løse problemet, og her kommer en beskrivelse af forskellige muligheder. Da en kat både kradser og gnaver i sit kradsetræ, så er det vigtigt med et kradsetræ fremstillet i naturmateriale som sisal eller træ frem for kunstmaterialer, der kan indeholde giftige stoffer. Det kan også være i orden med et kradsetræ betrukket med stofbetræk, da dette jo kan tages af og vaskes, hvilket jo er praktisk, hvis der skulle ske nogle uheld.

Et godt kradsetræ kan være udfordrende og spændende for din kat, og det kan derfor indeholde både rør, huler, fordybninger og liggeflader. Husk på at et kradsetræ jo ikke kun bliver brugt til at hvæsse klør på men også til at lege, sove og gemme sig på. Grunden til en kat hvæser sine kløer skyldes blandt andet afstressende adfærd, for at holde sine kløer i orden men også for at markere sit territorium.

Du bør vælge lavere og mellemhøje klatretræer til yngre katte og kattekillinger, mens du bør vælge loftshøje modeller, hvis du har flere katte i dit hjem. På den måde kan du nemlig have plads til dem alle i samme kradsetræ.

Find udstyr til katte i en webshop

Du kan naturligvis finde et kradsetræ i den lokale dyrehandel, men måske har de ikke mange forskellige modeller at vælge imellem, og så er det både hurtigere og nemmere at se udvalget på nettet i en stor webshop med speciale i udstyr til katte. Du kan finde et passende kradsetræ på webshoppen Tectake.dk, da de har masser af forskellige modeller at vælge imellem og til konkurrencedygtige priser. Normalt er udvalget af varer nemlig større i en webshop, og her finder du som regel også de bedste priser, da en webshop jo ikke har høje driftsomkostninger til husleje og personale. En ekstra fordel ved at handle online på nettet er, at du her har fuld returret på købet i 14 dage, og den rettighed har du ikke, når du handler i en normal fysisk butik.