Det kan være svært at vide, hvilken kattemad der er det rigtige valg for netop din kat. Forskellige racer har forskellige behov. Men en ting du kan være sikker på, er at du altid kan skifte kattemaden ud, hvis du vil prøve nye produkter.

Køber du f.eks. kattemad fra www.olivers.dk, vil du opdage med det samme, at produktet er så næringsrigt, at din kat ikke behøver at spise så meget for at blive mæt. Men ved foderskifte er det en god idet at være opmærksom på følgende, for at undgå maveproblemer hos din kat.

Foderskift ved killing og voksen kat

Skifter du kattemad hos en killing, skal det ske gradvist. Det gør du ved at blande det nye foder med den gamle i 5-7 dage. De første dage med størst andel af det gamle kattefoder og til slut omvendt.

Det er samme tilfælde hos en voksen kat. Her anbefales det ligeså, at katten gradvist over 3-7 dage vænner sig til det nye kattemad. Det er vigtigt at overholde spisetider. Endeligt, er foderanvisningerne kun vejledende. Den rette mængde varierer fra kat til kat og afhænger af race, omgivelser og aktivitetsniveau.