Mange ejere af kæledyr finder det svært og uigennemskueligt med så mange forskellige produkter af dyrefoder på markedet, og priserne svinger rigtig meget pr. kg. Hvordan skal man forholde sig til kvaliteten og mærket, og hvordan påvirker det prisen? Man skal bevare sin snusfornuft og eventuelt se de forskellige test på hjemmesider og i magasiner af dyrefoder, så man altid køber et produkt, hvor man får kvalitet for pengene. Om man har fugl, krybdyr, gnaver, hund eller kat er ikke specielt afgørende, men i dette forum kommer vi kun ind på begrebet kattemad. Eksperter er enige om, at katte er rimeligt altædende, men trods alt ønsker man ikke, at kattens pels falmer, og katten altid er træt og uoplagt til sjov.

Krav til god kattemad

Katte skal dagligt have friske forsyninger af vand og foder, og foderet kan både bestå af vådfoder eller tørfoder, idet man blot skal sikre sig, at katten får de nødvendige næringsstoffer. Visse katte er allergiske overfor korn eller gluten, og hvis de nyser og ikke æder din mad, så bør man skifte til glutenfri og kornfri typer af kattemad, idet katten bedre trives med denne form for kattemad. God kattemad skal indeholde proteiner, og de skal allerhelst være animalske dvs. fra kødprodukter.

Kattemad bør i høj grad være fri for kulhydrater, som især findes i de billige typer kattemad med kornprodukter. Kulhydrater er reelt bare fyldstoffer, og de forårsager kaos i kattens blodsukker balance. Katte har brug for vand gennem deres mad, og de har bedst af at få deres proteiner fra kød og ikke fra planter. Hvis katten får for lidt af animalske proteiner, så vil den mangle aminosyrer, idet katten er et kødædende dyr.

Aminosyren taurin er den vigtigste aminosyre, og den findes slet ikke i planter men kun i kød, og mangel på denne vil medføre blindhed og hjerteproblemer hos katte. Man bør derfor prøve at undgå kattemad med et højt indhold af de billige produkter majs, hvede, soja, ris og andre kulhydrater.

Køb kattemad online på nettet

Man bør naturligvis købe noget kattemad, som katten elsker og trives ved, da det skal være næringsrigt og velsmagende, og det skal have mange animalske proteiner og få kulhydrater, og det kan være svært at finde god kattemad i supermarkedets lille udvalg, mens man er stresset på indkøb.

Det er smart at bruge et par minutter hjemme i ro og mag bag computeren, idet man kan besøge de specialiserede webbutikker, som udelukkende sælger kattemad i høj kvalitet og ofte til forbavsende lave priser, da de jo ikke har behov for butikspersonale og dyre lokaler i midtbyen.

Man kan derfor finde god kattemad til billige priser hos Olivers.dk og tilsvarende webbutikker med speciale i kattemad i høj kvalitet. Hos Olivers.dk kan man købe mange typer kattemad, og man kan starte med at købe de små billige prøvepakker, hvorefter man senere kan skifte over til de store økonomipakninger, hvor man får mange kg til en attraktiv pris.