Alle katteejere har som regel en kattebakke eller et kattebur, hvor man placerer en slags kattegrus, som katten anvender som sit toilet. Her kan katten komme af med både urin samt afføring, og da katte er meget renlige dyr, så dækker de altid afføringen til med grus, således det ikke lugter længere.

Katteejeren er taknemmelig for dette indbyggede instinkt ved katte, for så er det nemt en gang imellem lige at udskifte kattegruset med noget nyt, idet man kasserer det gamle og ildelugtende kattegrus.

Men man finder hurtigt ud af, at der faktisk findes mange typer på markedet, og de er temmelig forskellige, så de må derfor have forskellige fordele og ulemper. Her kommer der en oversigt for grus til katte og kvaliteten hos disse.

Hvilken slags kattegrus findes der?

Kattegrus skal have den egenskab, at det skal indkapsle lugten fra kattens efterladenskaber, og det skal have nemt ved at klumpe sammen, således man nemt kan udskifte det brugte kattegrus. De mest udbredte typer af grus til katte er følgende:

  • Sand
  • Ler produkter fra Fur og Bentonit
  • Savsmuld
  • Halm
  • Jord

Inde i byerne anvender man især købt grus til katte, som normalt enten er savsmuld eller moler-produkter. På landet kan man undertiden anvende jord, sand eller halm, men disse produkter er slet ikke så effektive som rigtigt kattegrus. D

er findes naturligvis andre typer grus til katte, og man kan også bare anvende et tæppe eller en madras, men de er langt fra så effektive som rigtigt grus, der har en ideel absorptionsevne for både våde og tørre efterladenskaber fra katte.

Hvor kan man købe kattegrus?

Hos de fleste større supermarkeder og dyrehandler kan man købe grus til katte i forskellige kvaliteter, men forretningen har ofte kun 1-2 forskellige slags kattegrus og ofte til forkerte priser.

Hvis man både vil finde et bredt udvalg af grus samt finde gode priser, så bør man starte med at sammenligne priserne hos webshops, som har kattetilbehør.

Olivers er en af de største forhandlere af tilbehør til katte, og udover kattefoder til alle typer katte kan man også finde et væld af tilbehør herunder kattegrus. Olivers anvender fortrinsvist bentonit, som er en naturlig art af moler, der er tørret og granuleret i fine korn.

Denne slags grus til katte suger helt fantastisk og nedsætter samtidigt lugten markant. Da man anvender naturprodukter til fremstillingen af dette kattegrus, så er det nemlig ideelt til at indkapsle organiske lugte.

Faktisk er denne slags grus til katte så effektiv, at man også anvender den i andre sammenhænge, f.eks. til at opsamle spildte olieprodukter på vejene.